Piia Rautiola
Piia Rautiola

Ulkojäiden hoito asiallisella tolalle mielipidekirjoitus

Kirjoitin 30.8 tekemääni valtuustoaloitteeseen liittyvän mielipidekirjoituksen lestijokilehteen

Luistelukaudesta toiseen, kuntalaisia on puhuttanut ulkojäiden kehno hoito. Erityisesti lumien puhdistus on vaillinaista, sillä se ei riitä, että kaukalo aurataan samassa yhteydessä kuin ympäröivät parkkialueet ja tiet. Ei ole tätä päivää, että lajin harrastajat ensitöikseen kolaavat jään käsipelillä. Etenkin lapsille se on kohtuuton vaatimus.

Luistelussa huomattavasti pienempi lumimäärä on haaste, ja siksi aurausurakoita kilpailutettaessa ulkojäiden hoito tulisi kilpailuttaa omanaan.

Näin molemmat suositut talviliikuntamuodot tulisivat tasapuolisesti kohdelluiksi, hiihtoladut kun jo kaupungin toimesta erinomaisen hyvin hoidetaan.

Tekemässäni valtuustoaloitteessa esitin, että tekninen lautakunta selvittää millä tavoin ulkojäiden hoidon saa sellaiselle tolalle, että verrattain lyhyen luistelukauden aikana luistelijat voisivat harrastaa lajia aktiivisesti.

Lisäksi esitin, että samassa yhteydessä tehdään selvitys myös niiden sivukylien ulkojäiden hoidosta, joissa kyläkoulu ei toiminnassa ole. Mm.Eskolan, Korpelan ja Välikannuksen alueilla asuu paljon lapsia jotka mielellään ulkojäitä käyttäisivät ja kyläyhdistykset ovat leader rahalla hankkineet hyvät puitteet luistelulle.

Mielestäni Kannuksen kaupunki voisi toimia kuten naapurikunta Sievi, ja hoitaa ulkojäät kaupungin toimesta kuntoon myös sivukylille.

Kaupunginvaltuutettu Piia Rautiola